fbpx

Miért kiemelten fontos a nyálkahártyáink védelme?

Szabadabban élhetünk, ha a megelőzésre koncentrálunk, okosan fertőtlenítünk!

Gondoljunk Semmelweis Ignác felfedezésére, a klórmeszes kézmosásra.

A klórmész elpusztította a kórokozókat, megszüntette a gyermekágyi lázat, ezzel életeket mentve. Ez a szenzációs felfedezés, ma már oly egyszerűnek tűnik, pedig Semmelweist szinte kitaszította az orvostársadalom.

Legendák keringenek róla, hogy elmegyógyintézetbe záratták és ott verték agyon.

Az Unesco Nemzetközi Tanácsadó Bizottsága 2013-ban beemelte  A világ emlékezete programba korszakalkotó felfedezését.Link

A kézmosás  és fertőtlenítés hiányában  az orvosok munka közben, a saját kezükkel juttatták be a beteg szervezetébe  a kórokozókat. Vagyis  legjobb szándékuk ellenére is „gyilkosok” voltak nem gyógyítók.

A kézmosás  fontossága és alapos szabályai mellett tudnunk kell, hogy a baktériumok, vírusok valójában a nyálkahártyán keresztül jutnak be a szervezetbe.

Teljes védelmet ugyan nem nyújt semmi, de kiterjeszthetjük környezetünk és  személyes szféránk fokozottabb tisztán tartását.

Erről a paradigmaváltásról, a 2021-es év trendjeinek vizsgálatakor már gondolkodtunk a személyes higiénéről szóló írásban.  Link a karácsonyi cikk

Ne feledkezzünk meg tehát a nyálkahártya védelméről sem!

Az orrot, a szájat bátran fertőtleníthetjük napjában többször is akárcsak a kezünket de az esti tisztálkodási rituálé részeként mindenképp javasolt fertőtleníteni.

A higiénia gyakorlatok megváltoztatását, ha jól csináljuk, tartsuk fenn az oltóanyagok megérkezése után is  az  egyéb vírusváltozatok miatt .

Ne felejtsük el, hogy a vírusintézkedések fő célja, annak elkerülése, hogy a vírussal szennyezett dolgok, amely leginkább az ujjainkon lehet ne érintkezzen az orral, szájjal, szemmel.

Meg kell akadályozni, hogy a száj és orr nyálkahártyán keresztül ezek bekerüljenek!

Ez a maszkok és távolságtartás fő feladata, azonban a higiénia is segíthet.

A rutinszerű tisztítás és fertőtlenítés továbbra is fontos, ez a fertőzések megelőzésének két eleme, amelyet a maszkviseléssel és távolságtartással együtt kell végrehajtani.

A nyálkahártya konkrét védelmére bátran ajánlom a Regeno termékeket.

Tegyünk meg mindent, hogy egészségesek maradjunk vagy okosan gyógyuljunk!

A Regeno orrspray és szájfertőtlenítő szájöblítő megelőző és kúra hatásáról minden információt megtalál  a www.regeno oldalon.

 

Amennyiben panasza van forduljon hozzám bizalommal  www.fulorrgegemedical.hu változatlanul dolgozunk.

Jelentkezzen be még ma! Szeretettel várjuk!

Az ONLINE Időpontfoglaláshoz kattintson ide.

Nem hagyott valamit a kosárban?
Nézze meg a kosár tartalmát most!
A rendelés nincs befejezve. Nézze meg a kosár tartalmát most!
Kosár tartalma